Снимка: pixabayУкрайна получи статут на партньор на НАТО с разширени правомощия,

...
Снимка: pixabayУкрайна получи статут на партньор на НАТО с разширени правомощия,
Коментари Харесай

НАТО: Украйна вече е със статут на партньор с разширени правомощия

Снимка: pixabay

Украйна получи статут на  сътрудник на НАТО с разширени пълномощия , заяви английският министър на защитата Бен Уолъс, представен от " Свобода Европа ".

Досега подобен статут е  даван единствено на пет страни : Грузия, Йордания, Австралия, Финландия и Швеция.

Новината беше обявена и от пресаташето на НАТО Оана Лунгеску, написа news.bg.

" Това решение е  самопризнание за забележителния принос на Украйна  в задачите на НАТО, то показва и продължаващия ангажимент на Алианса към сътрудниците ни, без значение от пандемията COVID-19 ", акцентира Лунгеску.

Статутът  партньор с разширени благоприятни условия (Enhanced Opportunities Partner, EOP) е  част от самодейността на НАТО за насърчаване на съвместимостта  между въоръжените сили на съдружниците и сътрудниците, които имат забележителен принос в взаимни интервенции.

Бен Уолъс означи, че  към този момент има тясно съдействие  между Обединеното кралство и Украйна, където английски военни са провели образования за 18 хиляди бойци и офицери.

" И ние чакаме това съдействие да бъде разширено. Всички ние ще спечелим от подобряването на съвместимостта на нашите сили. НАТО показва насладата си от това, че към този момент има подобен сътрудник. " - добави Уолъс.

От пресслужбата на Алианса припомнят, че  Украйна взе участие в интервенции на НАТО в Афганистан и Косово,  както и в учения.

" Страните-членки на НАТО правят оценка високо това присъединяване, демонстриращо предаността на Украйна към евроатлантическата сигурност ", акцентират от Алианса.

С новия си статут  Украйна ще има уголемен достъп  до стратегиите за съгласуемост, до присъединяване в взаимни учения и до по-активен продан на информация, в това число за практическия опит на военните от общността.

В края на октомври 2019 година делегация на НАТО, водена от генералния секретар Йенс Столтенберг, посети Киев и Одеса.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР